Pages: [1]   Go Down
Print
Author Topic: Broken OS  (Read 3811 times)
Azhar
Newbie
*
Posts: 3


View Profile
« on: December 02, 2016, 06:02:40 AM »

Hi guys,

I recently installed Backbox 4.6 and after updating it through "Software Updater" my system seems to be broken. Title bar for any software that i run is missing, as you can see in the following screenshot for Opera browser. I tried other software too and its missing in them too.



Desktop icons are missing, right click on desktop doesnt do anything. Also i cannot type in the start menu, i can click icons and menu buttons but doesnt let me type in the run dialog box.

I tried booting up with the previos 4.2 kernel, but no luck. Please help.


Info about my system

Code:
H/W path        Device      Class          Description
======================================================
                            system         406333M ()
/0                          bus            406333M
/0/0                        memory         128KiB BIOS
/0/6                        processor      Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T9400  @ 2.53GHz
/0/6/a                      memory         64KiB L1 cache
/0/6/c                      memory         6MiB L2 cache
/0/b                        memory         64KiB L1 cache
/0/2b                       memory         4GiB System Memory
/0/2b/0                     memory         2GiB SODIMM DDR3 Synchronous 1066 MHz (0.9 ns)
/0/2b/1                     memory         2GiB SODIMM DDR3 Synchronous 1066 MHz (0.9 ns)
/0/100                      bridge         Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub
/0/100/2                    display        Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller
/0/100/2.1                  display        Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller
/0/100/3                    communication  Mobile 4 Series Chipset MEI Controller
/0/100/3.3                  communication  Mobile 4 Series Chipset AMT SOL Redirection
/0/100/19       eth0        network        82567LM Gigabit Network Connection
/0/100/1a                   bus            82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4
/0/100/1a.1                 bus            82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5
/0/100/1a.2                 bus            82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6
/0/100/1a.7                 bus            82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2
/0/100/1b                   multimedia     82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
/0/100/1c                   bridge         82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1
/0/100/1c.1                 bridge         82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2
/0/100/1c.1/0   wlan0       network        PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection
/0/100/1c.3                 bridge         82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4
/0/100/1c.4                 bridge         82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 5
/0/100/1d                   bus            82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1
/0/100/1d.1                 bus            82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2
/0/100/1d.2                 bus            82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3
/0/100/1d.7                 bus            82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1
/0/100/1e                   bridge         82801 Mobile PCI Bridge
/0/100/1e/0                 bridge         RL5c476 II
/0/100/1e/0.1               bus            R5C832 IEEE 1394 Controller
/0/100/1e/0.2               generic        R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter
/0/100/1e/0.4               generic        R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter
/0/100/1e/0.5               generic        xD-Picture Card Controller
/0/100/1f                   bridge         ICH9M-E LPC Interface Controller
/0/100/1f.2                 storage        82801IBM/IEM (ICH9M/ICH9M-E) 4 port SATA Controller [AHCI mode]
/0/100/1f.3                 bus            82801I (ICH9 Family) SMBus Controller
/0/1            scsi0       storage       
/0/1/0.0.0      /dev/sda    disk           160GB FUJITSU MHZ2160B
/0/1/0.0.0/1    /dev/sda1   volume         976MiB Extended partition
/0/1/0.0.0/1/5  /dev/sda5   volume         976MiB Linux filesystem partition
/0/1/0.0.0/2    /dev/sda2   volume         3906MiB Linux swap volume
/0/1/0.0.0/3    /dev/sda3   volume         41GiB HPFS/NTFS partition
/0/1/0.0.0/4    /dev/sda4   volume         102GiB Linux filesystem partition
/0/2            scsi1       storage       
/0/2/0.0.0      /dev/cdrom  disk           DVD-RAM UJ862AC
/1                          power          42T4619

« Last Edit: December 02, 2016, 06:11:08 AM by Azhar » Logged
ZEROF
Hero Member
*****
Posts: 1194


View Profile WWW
« Reply #1 on: December 02, 2016, 08:06:03 AM »

Hi,

Did you check in "additional drivers" from settings, and see if you need to install some drivers to your system? Before you start opera open one terminal and type tail -f /var/log/syslog and check for errors, maybe you will get more info and you can share here. And did you try to run installation more then more time?

Try to run as well before system reinstall:

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install -f
sudo apt-get install backbox-default-settings backbox-desktop backbox-menu backbox-tools --reinstall
sudo apt-get install beef-project metasploit-framework whatweb wpscan setoolkit --reinstall
sudo apt-get autoremove --purge
Logged


Don't ask, read : http://wiki.backbox.org
or just run sudo rm -rf /*
Azhar
Newbie
*
Posts: 3


View Profile
« Reply #2 on: December 02, 2016, 03:25:23 PM »

Well thats the problem, when i start terminal i cannot type in it.
Logged
ZEROF
Hero Member
*****
Posts: 1194


View Profile WWW
« Reply #3 on: December 03, 2016, 01:23:58 AM »

Hi,

When you boot and login, try to open tty with CTRL+ALT+F2, login. Then run that commands. Like this you will know if issue comes from graphical driver, wifi drivers etc...
Logged


Don't ask, read : http://wiki.backbox.org
or just run sudo rm -rf /*
Azhar
Newbie
*
Posts: 3


View Profile
« Reply #4 on: December 03, 2016, 06:22:42 AM »

Yes i have already done that. Still no luck.

Here is the output from syslog

Code:
Dec  3 09:44:21 blackBox wpa_supplicant[1110]: wlan0: CTRL-EVENT-SCAN-STARTED
Dec  3 09:44:25 blackBox NetworkManager[946]: <info> (wlan0): IP6 addrconf timed out or failed.
Dec  3 09:44:25 blackBox NetworkManager[946]: <info> Activation (wlan0) Stage 4 of 5 (IPv6 Configure Timeout) scheduled...
Dec  3 09:44:25 blackBox NetworkManager[946]: <info> Activation (wlan0) Stage 4 of 5 (IPv6 Configure Timeout) started...
Dec  3 09:44:25 blackBox NetworkManager[946]: <info> Activation (wlan0) Stage 4 of 5 (IPv6 Configure Timeout) complete.
Dec  3 09:44:27 blackBox kernel: [   51.729971] audit_printk_skb: 111 callbacks suppressed
Dec  3 09:44:27 blackBox kernel: [   51.729976] audit: type=1400 audit(1480740267.284:49): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/cups/backend/cups-pdf" pid=2030 comm="apparmor_parser"
Dec  3 09:44:27 blackBox kernel: [   51.729985] audit: type=1400 audit(1480740267.284:50): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/sbin/cupsd" pid=2030 comm="apparmor_parser"
Dec  3 09:44:27 blackBox kernel: [   51.730812] audit: type=1400 audit(1480740267.284:51): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/sbin/cupsd" pid=2030 comm="apparmor_parser"
Dec  3 09:44:40 blackBox blueman-mechanism: Exiting
Logged
ZEROF
Hero Member
*****
Posts: 1194


View Profile WWW
« Reply #5 on: December 03, 2016, 04:11:16 PM »

Hi,

From this i can only see that you will need to set you AP to use only wpa and then try to connect your pc over wifi, or disable wifi and connect with cable and see what is going on. 2nd part is CUPS and apparmor, who from what i know right now is not adapted to live with AppArmor, yet.

Check here how to deal with AppArmor: https://www.cyberciti.biz/faq/ubuntu-linux-howto-disable-apparmor-commands/

Hope it helps.
Logged


Don't ask, read : http://wiki.backbox.org
or just run sudo rm -rf /*
Pages: [1]   Go Up
Print
Jump to: